SPANYOL TÁJEGYSÉGEK VACSORA ÉS KONCERT
ALEX TORRES KONCERTJE
November 21.-én a Babel Campben
BABEL CAMP
AHOL A VILÁG ÖSSZEFUT
Gasztronómia, zene, kultúra, közösség






Menü
Előételek/tapas
Albóngidas con puntillitas y tinta de calamar (amely áll kis húsgolyókból – vegyes
marha- és serteshúsból, tintahal tintás mártással, baby tintahalakkal)
Migas de pastor (egy hagyományos spanyol, pásztorok által készített étel)
Patatas bravas (kockára vágott sült krumpli kétféle szósszal)
Levesek
Purrusalda – Baszkföld (hagyományos baszk leves póréból, tőkehallal)
Papas con choco – Andalúzia (szépia „leves” egy pirítóssal/bocadilloval, azaz
bagettel)
Menestra de verduras – Navarra (friss, szezonális zöldségekkel készült zöldséges
leves – vegetariánus fogás)
Főételek
Cocido madrileno – Kasztília (egy húsos, csicseriborsós és zöldséges, lassan főtt
spanyol ragu, amelyet hagyományosan akár három fogásban tálalnak fel – lé,
zöldség, hús)
Fideua – Valencia, Katalónia (tenger gyümölcseivel készült tésztaétel tintahal
tintával)
Presa de cerdo – Andalúzia (fűszeres sóban sült sertés tarja gazpachoban készült
kuszkusszal)
Guiso de aceituna – Andalúzia (olívapörkölt) – vegetariánus fogás
Desszertek
Crema catalana – Katalónia (katalán krém egy tipikus spanyol desszert, fahéjjal és
narancshéjjal ízesítik)
Manzanas asadas – Asturia (fahéjas karamellizált egészben sütött almák,
vaniliakrémmel)
