INDIAI VACSORA ÉS kONCERT MAYUKH GANGOPADHYAY-JAL
és indiai tánccal Molnár Zselyke előadásában
Szeptember 20-án a Babel Campben
BABEL CAMP
AHOL A VILÁG ÖSSZEFUT
Mayukh Gangopadhyay
Shreekalyan Chakraborty
Molnár Zselyke






Menü
Előételek
Tandoori csirke – Fűszeres, joghurtban pácolt csirke, hagyományos tandoor kemencében sütve.
Csirke tikka – Puhára grillezett, fűszeres csirkedarabok, füstös ízvilággal.
Vegyes pakora – Zöldségek csicseriborsó lisztbe forgatva, ropogósra sütve.
Onion bhaji – Fűszeres hagymakarikák, omlós tésztabundában.
Hagymás koriander saláta, mentás joghurt és mangó chutney – Friss, üde köretek az előételek mellé.
Vegetáriánus főételek
Palak paneer – Spenótból készült krémes curry házi sajttal.
Baingan bharta – Füstös ízű padlizsánkrém indiai fűszerekkel.
Malai kofta – Zöldséggolyók gazdag, tejszínes-paradicsomos szószban.
Khatti Meethi Dhal – Lencsefőzelék édes-savanyú ízesítéssel.
Húsos főételek
Murgh makhani (Butter chicken) – Krémes paradicsomos-vajas szószban párolt csirke.
Lamb vindaloo – Csípős, pikáns curry omlós bárányhússal.
Hyderabadi Biryani – Illatos, fűszeres rizses húsétel különleges rétegezéssel.
Murgh korma – Selymes, joghurtos-mandulás szószban főtt csirke.
Rizs és kenyér
Jeera rice – Köményes basmati rizs.
Poha – Könnyű, fűszeres rizspehely-étel.
Paratha és naan – Puha, frissen sütött indiai kenyerek.
Desszert
Gulab Jamun – Édes tejgolyócskák rózsavizes szirupban, India legkedveltebb desszertje.
